Peace and love forever.

Första gången jag gick på festivalen var för 3 år sedan, Jag förundrades över den fantastiska musiken och såg nya artister. Jag var ganska liten då, men jag minns i alla fall.

Året efter kunde jag tyvärr inte gå för jag var i Västerås den veckan. Vilket var synd för det verkar ha varit ett väldigt bra år. Mamma och pappa berättade att dem varit på Kent och en massa annat och att det hade varit sjukt bra musik som spelades överallt. Och sedan gick jag förra året. Det var dem bästa dagarna på hela sommarlovet. Dem bästa dagarna någonsin faktiskt. Jag var på Kent, vilket var den bästa konserten under alla dessa dagar. Det spöregnade hela konserten, men som bara gav mera effekt. Och att så många trotsat regnet för att gå på den här konserten. Det är helt fantastiskt. Jag var också på Laleh, också en av dem bästa som konserterna. Det finns inte ord nog att beskriva den konserten. För det var sån anda. Sådan fantastisk anda.

Och det är själva grejen. Stämningen är den mest fantastiska på det stället. All musik och gemenskapen som bara strålar. Borlänge är som en egen sol dem här dagarna. Och fantastiskt är fortfarande en underdrift av vad det är. Jag är grymt tacksam för att jag fick gå dem här åren. Och jag älskar den här festivalen. Och det är tråkigt att det inte blir i år. Men så är det helt enkelt.

Jag skrev på en namninsamling. Jag vet inte varför. Jag visste att det inte kunde rädda festivalen egentligen. Jag tog bara ett snabbt beslut och funderade inte så mycket. Jag kände något slags hopp. Jag vet inte. Jag tyckte att jag bara ville göra något. Och jag vet faktiskt inte. Ni vet när man känner att man bara… liksom.. (gaaahhh vad svårt att förklara!!). Jag skrev på. Så är fallet. Men jag ville bara ha lite hopp, jag har haft dåligt med hopp på senaste tiden om allt. Jag fick lite hopp. Kanske onödigt. Men jag har för mig att något år var sloganen tro, hopp och kärlek men jag minns kanske fel. Jag tolkade insamlingen på fel sätt. Jag ville bara ”försöka”. Men nästan alla i min vänskapskrets skrev på den också.

Men jag ville bara skänka en massa  kärlek till er som arbetat med det här, Jesper som startat det för 15 år sedan. Jag vill ge er en stor kram som tack, och jag förstår att det var riktigt svårt med det här beslutet. Men jag ger er ändå en kram, skänker er all fred och kärlek och tackar än en gång för dem här åren.

Peace and love lever vidare. Och ni har förändrat, Borlänge, och Dalarna. Och världen.

Leave a Reply