Om musik helt enkelt. #blogg100 #012

Jag finner inga ord. Dem tog slut när nästa låt började spela. Jag sitter här och funderar på vad jag ska skriva och säga. Det är som att skriva en sång. Väldigt svårt utan ord.

Efter en vecka utan en ton känns det tomt. Det är därför jag nu när jag mår bättre har kopplat in datorn i högtalarna och låter musiken flöda genom huset. Jag skapade en lista för några månader sedan. Den spelas. Om och om igen. Låtarna där är intressanta, texten är bra och dem har det där lilla extra som gör att det är svårt att tröttna. Dem har en själ och anledning. Och dem gör mig glad. Och dem gör mig varm. I hjärtat. Dem ger mig tröst när jag behöver det och ger mig tid att tänka. Det handlar om att lyssna noga. Att inte bara lyssna med öronen. Lyssna och hör med hjärtat. Se smärtan, kärleken, vänskapen eller sveken framför dig. Se det som dem pratar om. Se det dem sjunger om i sången framför dig. Dem har berättat något. Kanske. Det handlar bara om att hitta den musiken. Att hitta dem låtarna. Dem låtar som du vill höra berättelserna om. Dem tempona. Den musiken. Dem toner. Här nedan är min lista. Min lista som jag är väldigt stolt över. Den har känsla. Den berättar. All musik berättar.
Den här listan är jag.

Den heter dance like a bird. Det är det första jag tänkte på. Att dansa som en fågel.

En sång är en berättelse med ofattbart bra toner. Tempo. Med musik till helt enkelt. Musiken ska få mig att vilja sjunga, dansa (observera att jag absolut inte kan dansa), skratta eller gråta av glädje. Den ska gripa tag.

Leave a Reply