Om drömmar och verklighet. #blogg100 #50

När någon säger ordet dröm, vad ska jag tänka då? En dröm som kommer när man stänger ögonlocken och somnar eller en dröm med en önskan att besöka en plats, utföra något eller bara göra det man verkligen vill. Att säga : ”Det är min största dröm” .

Jag vill resa till new york. Och paris. I new york vill jag gå på broadway. Se på en massa musikaler och jag vill besöka time square, frihets gudinnan och jag vill besöka allt som är värt att se. Alla turistattraktioner. Men jag vill också se gatorna. Människorna där. Och det verkar som en underbar stad. Om jag skulle vara där så skulle jag inte gå runt och kolla i en karta dagen lång och leta efter en destination. Jag skulle gå och komma dit jag kom. Se allt spontant.

Paris kan jag inte så mycket om. Bara att jag vill se eiffeltornet och att jag valt franska i språkvalet. Jag vill komma dit. Av någon anledning har jag förälskat mig i staden utan att änns ha varit där. Jag har förälskat mig i språket utan att änns hört det. Det är en plats som jag ska besöka. Det är en dröm. En bra dröm.

Om många år. 7-8 kanske. När jag är äldre. Så ska jag flyga till mina drömmar. Till New York. Till Paris. Till London.

Men sömndrömmar då? Sådana som man kan önska att man kunde somna om och drömma vidare, eller sådana som är så fruktansvärda att man kämpar med att hålla ögonen öppna. Sådana som man försöker undvika. Sådana som egentligen tyvärr änns som dem mest verkliga. Jag kan vara rädd. Rädd för att somna och drömma mardrömmar. Förut drömde jag mardrömmar ca 8-9 dagar i sträck. Då överdriver jag inte. Inte samma, det var alltid nya. Men sen försvann dem.

Enligt mig är drömmar något som är en konstig sammanfattning av dagen. Bra som dåligt. Eller så är det bara något våran fantasi skapar av stress. Jag vet inte. Drömmar är något jag inte kommer förstå mig på.

Vad är det vi änns förstår oss på? Vi tror och vi tänker. Och vi drömmer och hoppas. Och vi ser och vi hör. Men vad finns det för logik? Men det som vi inte behöver. Det är logik. I drömmar finns ingen logik.

Mitt 50:de inlägg i #blogg100!

Leave a Reply