Om att räkna dagar

5 dagar tills sammanfattning av utredning. Nya eller gamla diagnoser fastslås eller tas bort.

10 dagar tills han kommer hem till mig igen.

12 dagar till nästa ledighet. Tills jag har 2 dygn av vila.

13 dagar till högskoleprovet.

15 dagar till ansökan om en framtid. Ansökan som innebär vad de närmsta 5 åren kommer innebära.

115 dagar tills han muckar, tills jag inte behöver motvilligt lämna honom på stationen varannan söndag efter en helg tillsammans. Helgerna som jag får ha honom nära.

125 dagar tills slutet av min anställning.

131 dagar tills första antagningsbeskedet.

151 dagar till framtiden. Tills jag vet med säkerhet om min plan går i lås. Om mina närmsta 5,5 år kommer vara i en ny stad. 151 dagar tills framtiden tar vid.

255 dagar tills tonåren är över.

Räkna dina dagar. Det får dig att inse att tiden inte är så smärtsamt långsam som den kan tyckas. Att slutet av ett helvetesår är nära.

När livet är svårt kan du inte ”make every day count”. När livet är svårt handlar om att överleva, tills en tid då livet kommer vara bättre. Att ha ambitionen att göra varje dag en dag värd att minnas, att göra skillnad varje dag, innebär att varje dag som innefattar sorg och vemod är ett misslyckande. För du kan inte vara ditt bästa jag varje dag. Varje dag kan du inte lyfta andra, sätta andra framför dig själv eller göra skillnad. Vissa dagar måste du bara lyfta dig själv. Och vissa dagar får du längta tills du kan gå och lägga dig igen innan du ens lämnat sängen.

Vi lever i en tid då vi tvingats inse att räkna dagarna är det enda vi kan göra. Dagarna tills pandemin beräknas vara över. Räkna dagarna tills det vankas bättre tider. Räkna dagarna tills framtiden är här igen, för nutiden är för mörk. Räkna dagarna tills det krossade hjärtat börjar bli helt igen, eller räkna dagarna tills ditt hjärta är hemma igen, räkna dagarna till det nya jobbet eller studierna.

Men just nu är det enda vi kan göra är att inse att en dag är 24 timmar, och att en dag av alla dagar, hur lång den än känns är kort i det stora hela. Om ett år kommer de många dagarna vara ett minne blått.

Räkna dina dagar.

Leave a Reply