Frågor. #blogg100 #78

Lista

 

Tänkte göra en lista. Om veckan. Om mig.

1. Veckans favoritlåt :      Tove Lo – Habits

2. Veckans lista :    Mood lista gjord av mig, passar bra som lesset humör, därav namnet. Sen har vi One of Those Days Skapad av Tunigo. Gillar den. Den får en att känna det är som det är.

3. Största dröm? : Att resa till mina favoritplatser i världen. New York, London, Paris, och speciellt Paris. Efter gymnasiet. Men det kommer att dröja länge.

4. I vilken stad skulle du tänka dig att bo om 10 år? Om tio år är jag fortfarande ung. 22. Min framtid är oskriven. För jag är väldigt ung nu. Så jag vet inte. Möjligen i någon av ovanstående städer. Eller så är jag kvar i Borlänge. Jag vet faktiskt inte.

5. När började du blogga? Jag var en åtta årig flicka. Jag kunde stava bra, men bloggade sällan och skrev dåligt. Jag går ibland tillbaka i arkivet och kan skratta.

6. Vad har du för musikstil? Indiepop. Indie. Mest indie. Sigur Ros – Hoppípolla

7. Vad är det du önskar mest av allt? Just nu, är det att jag ska bli av med min snuva och feber. Annars är det inget särskilt. Jag har inte så mycket tid att önska mig.

8. Vad tänker du på just nu? Att det var en intressant fråga då mitt huvud går på högvarv dygnet runt egentligen.

9. Vilken är din senaste bild som blev bra? ↓

Swallows

 

10. Om jorden skulle gå under imorgon. Vad skulle du göra då? Fråga inte. Det kommer inte hända imorgon.

11. Vilket reseminne får du upp först när du tänker på ett resemål? Jag tänker ofta på London. Jag minns dem små paketen med marmelad och sylt, på det rostade brödet. Sen minns jag Big Ben, London eye och madam Tussauds.

12. Vad tänker du ofta på? Mina tankar finns i mitt huvud. Mitt huvud kan ingen se i förutom jag. Mina tankar är mina tankar. Men ofta på hur jag mår. Och att jag borde gå och ta lite näsdroppar.

13. Vad ska du göra imorgon? Jag antar att jag ska bli frisk från min förkylning.

14. Om du skulle beskriva din hemstad med 3 ord vad skulle dem vara? Liten, vacker, drömmande.

15. Vad är det bästa med din hemstad? Att man kan varenda gata, att man vet var man befinner sig även fast man är vilse. Alla är också nära, på ett eller annat vis. Och så har vi peace & love. Och det är året höjdpunkt.

16. Vad skulle du vilja ändra här i världen? Jag vill väll ändra samma saker som alla andra? Jag vill ha fred, jag vill stoppa krig, jag vill stoppa hungern, jag vill stoppa fattigdomen, jag vill förändra. Hur vi kommer till skott. Det är nog det enda som är svårt att lista ut.

17. Om kunde ändra misstag, skulle du göra det? Nej. Våra misstag formar vilka vi är. Jag skulle nog inte det. Vi är dem vi är. Dem som inte gör misstag lär sig inget. Så är det.

18. Vad gör du just nu? Lyssnar på musik, ändrar mina svar, ändrar mina frågor, min delete-tangent används flitigt denna stund.

19. Hur lång är du?  Lång. 179 cm. Jadu. Det är som det är.

20. Vad heter du? Amanda Strandh.

21. Vad är det vanligaste folk frågar dig, och vad brukar du svara? Hur lång är du? Sen tappar dem hakan när jag berättar min ålder. Läs fråga 19.

22. Vad gör du på din fritid?  Jag går på kör, spelar piano och fiol och går på teater. Allting på tisdagar och torsdagar. Annars fotar jag, slukar böcker, tänker, skriver.

23. Vilken var den senaste bokserien du läste? Hungerspelen. Men jag läste ut en enskild bok på mindre en 12 timmar här om dagen.

24. Vad skulle du vilja ha mest? Bli kortare, smalare och bättre. Som vanligt eller?

25. Om du fick säga en sak, som 7 miljarder skulle ha hört, vad skulle det vara? Sluta slåss, sluta kriga, för det är inte värt det. Slut fred.

Har kommit på typ alla frågor själv. 1, 2 18 och 19 är sådana som dem flesta har.

 

Leave a Reply