Dem 999 saker

 

Hur var det nu igen? Vad skulle jag skriva om? Jag måste börja komma ihåg att ta med mig hörlurar dessa dagar. Jag slutade tidigare idag. Och 30 minuters väntan efter skolan utan musik är som en öken utan vatten. Torrt.

Jag är en sådan person som är i stort behov av musiken. Det är som syre för mina lungor. Och om jag blir döv skulle jag drunkna i mina egna tårar. Och känslan när det är en låt som man skulle kunna gråta av, skatta av, som man kan lyssna på om och om igen utan att tröttna. Känslan av den vackraste låten du någonsin hört. Ever. En låt som får ditt hjärta att dunka extra snabbt, en låt som får dina ögon att tåras. En låt som får dig att vilja dansa var du än befinner dig. Dem är ganska sällsynta, men dem finns. Det är olika för alla människor.

Idag fann jag inspiration när jag satt och väntade. Jag och den delen av mig som är glömsk, hade glömt hörlurar till Moi telefon. Det är även den glömska delen av mig som har glömt vart jag lagt kameran i mitt hus. Men den ska jag leta efter. Jag lovar.

Ni vet när man får tröst från tonerna. När man känner sig trygg och säker. Det är precis det som får mig att orka varje dag i skolan. Musiken är som mitt kaffe.

Here i am. Jag har spelat på min fiol i snart fem år vilket är halva min livstid. Och att defenitionen av länge sedan är olika för varje enskild individ. Det beror på åren.
Åren man levt.

Pianot har jag också. Pianot jag klinkade på när jag var yngre, då fick jag förfrågan av min föräldrar om jag ville ta lektioner. På den kommunala musikskolan som jag redan spelade på. Jag svarade ja. Det var vad jag gjorde. Efter det har pianospelandet bara fortsatt.

Nu sjunger jag i kör också. Det är så roligt att tiden bara rinner iväg.

Det här var min historia. Min historia om musiken. Som är en så stor del av mig, att det nästan känns som om det är jag. Som om den lilla biten fallit på plats. Det är mycket kvar att lista ut om mig själv. Men det här är en början.

One thought on “Dem 999 saker

Leave a Reply