But i still haven’t found what i looking for #blogg100 #83

U2 spelas i mina hörlurar. I Still Haven’t Found What I Looking For. Mina föräldrar har lyssnat på dessa i åratal. När maten lagas på fredagskvällar och spotify är på är det U2 som brukar spelas. Man uttrycker ett ”WOW!” och frågar vilka som spelar. Någon gång har jag sett på en dokumentär om bandet med min far. Sedan dess har jag lyssnat på dem då och då. Det har som en egen genre, och lyckas spela musiken på ett ovanligt sett, låtarna känns äkta. Riktigt äkta. Det märks att dem har spelat länge. Och att dem fortfarande spelar är mer fantastiskt. Och, hur ofta har ni hört en ungdom prata om U2?

Genrer. Jag kan lyssna på allt och välkomnar allt in i mina (egentligen pappas) orangea hörlurar. Indie har under dem senaste månaderna varit mitt liv. radical face, Sigúr rós och Bon iver, Birdy. Jag har en blandad smak, men musiken måste vara äkta, inspelade med kärlek och tagit sig den tid den behöver, texten ska betyda något. Sedan är jag fast. Och lyssnar sönder låtarna.

Nu blev det rock, eller snarare alternativt eller indie. Det är mycket Johnossi, The verve med sin ”Bitter sweet symphony” och Oasis, U2. Allting blandar jag. När jag känner för att lyssna, lyssnar jag på detta.

Jag lyssnar på pop också, men det är sällan, för det är inte jag. And thats it.

Allas musiksmak är annorlunda. För mig betyder musik så mycket. Musik är liksom mitt allt, för det är ju det jag håller på med. Det är liksom jag, för det är en del jag har tagit vara på, för att jag har fått dem möjligheterna. Jag är inte den bästa på att öva, jag övar på tok för lite. Det kan kännas omöjligt att lära sig dem där pianonoterna som jag svär åt. Allt kan kännas omöjligt, men jag har spelat instrument i 5 och ett halvt år (halva min livslängd, alltså halva mitt liv). Jag gav inte upp efter en månad då jag tyckt att det blev för många läxor. Nej då, jag fortsatte. Och här står jag idag. Jag har lärt mig. Den kunskapen kommer jag bära med mig. Komma ihåg. Min pappa brukar säga att ”musiken räddade honom från sporten”. Jadu. Sådan far sådan son och dotter? Sant.

 

Leave a Reply