Beslut #blogg100 #63

När man måste besluta sig om något. Och det blir svårt att välja. När det blir fifty-fifty och beslutet är svårt. Det ena är förändring, och förändring är bra men skrämmande. Det andra är att låta det vara som det är, gå med det gamla och trycka undan det nya från huvudet. Men om man mår dåligt av det gamla? Och samtidigt så står framtiden framför oskriven, och den vet man inget om.

Vi går vid det bekanta. Det som vi vet om. Och vi är rädda för att chansa. That’s it. Jag brukar säga att det som händer är menat att hända. Men om vi måste fatta beslut som kan ändra det som är menat att hända? Finns det verkligen två vägar att gå då? Och beslut måste fattas av alla. Världsomfattande beslut eller vilken brödsort som man ska äta. Och osäkerheten om vad man ska välja. Överväganden och att ändra sig om och om igen. Men hur gör man för att välja det rätta? Ingen aning.

Beslutsam. Finns den egenskapen? För alla tvekar någon gång. Men beslutsam är när man vet vad man vill och ska välja. Vilken väg man ska gå. Är säker på sin sak. Det är inte lätt.

That’s it.

One thought on “Beslut #blogg100 #63

Leave a Reply