∞ infinity ∞ #blogg100 #30

Förevigt,evigheter, oändligt. Vad betyder det? Oändligt då det mest är här i exsistensen är ändligt. Förutom universum. Men det är det vi vet minst om.

The universe is infinity.

Är den det? Eller slutar den någonstans som en väg eller att allt tonas ut till vitt? Eller bara forsätter den, och fortsätter och fortsätter så långt som vi inte änns kan tänka?
Det är en förvirrande tanke. Den kan vara så förrvirrande att det kan var obehaglig. Det är ändå intressant. Och läskigt.
Infinity
Rymden var inget favoritämne i tvåan. Jag hängde med och så. Det var intressant att veta hur många stjärnor som finns där uppe (som jag nu har glömt) som jag nu googlar utan framgång. Och så var det intressant att veta forskares teori om rymdens skapelse vid namn big bang. Att veta att jorden snurrar åt något håll jag inte minns heller. Och att veta namnen på många planeter och rabbla upp dem. Nä. Då var nog dinosaurierna ett mer intressant ämne och projekt vid den årskursen.

Jag minns att vi kollade på en massa filmer om rymden. Vi läste ur en gul bok om vintergatan och stjärnbilder. Men idag vet jag bara var kalavagnen är på natthimlen. Men stjärnor är vackra hur som helst. Jag har inte glömt, snarare tvärt och jag har lärt mig mer. Mycket mer.

Vi fick veta mer om olika astronauter och besökte framtidsmuseét och läste om mars och att dem funnit fruset vatten där. Jag fick också veta hur mycket ett mjölkpaket vägde på saturnus.
Men ingen vet fortfarande om rymden tar slut. Det ända oändliga.

Människor vill ha svar på sina frågor och veta om var den tar slut. Det är en del av människans natur. Men det svaret vet nog ingen. Om många år. Då syftar jag på många många år, så finns det säkert ett svar.

Men än så länge är universum oändligt. Vi låter det vara så ett tag till.

Leave a Reply