Tydligen kommer ingen kille någonsin gilla mig…

Därför att jag inte har det som killar söker efter i tjejer, i alla fall enligt några killar som gjorde en youtubevideo där de berättade om vad killar söker. Videon har tagits bort av användaren efter många kommentarer och videosvar om deras… idioti.

Jag passade inte in bland normerna. Enligt dem ska man vara kort. Jag är lång. Man ska vara lugn och tyst och inte ta för sig och delta så mycket i diskussioner bland deras vänner och allmänt. Jag är det vanliga jaget, som kan prata, diskutera och skratta högt bland människor. Men de säger också att man ska vara rolig och att man ska underhålla dem. Man ska inte vara för svår att få men inte för lätt. Man ska inte vara högljudd eller knäpp. Man ska ha fint, saltsprejat hår och ett fint leende. Man ska byta hårstil varje dag. Man ska ha en personlighet, en talang och man ska sporta.

Har dessa pojkar hört talas om kärlek? Eller ser de bara det materiella och vilka fördelar de får och vad som gynnar dem bäst? Kärlek handlar om att känna något för en person, och att var kär är att förbise personens brister och fördelar och kunna känna något så starkt genom känslor. Ska man behöva förändra sig för att någon ska känna något för en? Ska man behöva saltspreja håret, böja sig ner för att se kort ut, hitta en pose som får leendet att se stelt men bra ut, stänga inne sina känslor och sina högljudda skratt och tjut när man är glad och hålla inne på sina åsikter när det är något man inte tycker om?

Jag skulle inte kunna andas. Jag skulle inte kunna stå upp, jag skulle vara så nedtryckt, förödmjukad. Jag skulle få syrebrist, svimma, för jag skulle inte klara av att inte skratta hejdlöst, göra konstiga miner med mina vänner och göra knäppa saker och vara mig själv. Men jag vill inte förändra mig bara för att 3 killar på youtube säger det. Detta lurar i en massa tjejer som är så förälskade i tanken på kärlek att de inte duger och måste förändra sig och följa dessa killars önskemål på hur vi ska se ut och bete oss.

Jag skulle kvävas om jag inte var jag. Jag skulle få ont i ryggen av att dölja mina 176-178 cm och jag skulle aldrig tillåta mig själv att förändras för att någon annan skulle tycka bättre om mig då.

Men hörni. Lyssna inte på vad någon säger till er om hur ni ska vara, varken på youtube eller någon annanstans här i världen. Jag vet att det låter så oerhört klishé men ni får för tusan leva med det. Om ni ska finna kärleken i någon och om den ska finna kärleken i dig så ska man väl ändå finna kärleken i det äkta?

Men en dag kanske…

3 thoughts on “Tydligen kommer ingen kille någonsin gilla mig…

 1. Antagligen så menar du Nash Grier videon, eller? (reupload av någon annan: http://www.youtube.com/watch?v=Yl_WCWdlIxE)

  Jag håller med dig, den var helt sjuk. Faktumet att de säger att man -ska- vara så är så otroligt hemskt. Kvinnor för dem är tydligen endast till för dem och deras tillfredsställelse.

  ”You have to be fun, be funny, have a personality” blablabla, de säger inte ’jag tycker om när en tjej gör så här’ utan mer ’du ska göra såhär’. Vi som kvinnor är tydligen objekt, vi ska kontrolleras av männen. Det är fel. Alltihopa. Usch.

  Sedan när de börjar komma in på kroppshår (ca 7:10 i videon), det var då jag blev så himla förbannad. ’It’s the worst when there’s hairs, terrible’, lite tunt hår på överläppen är ju tydligen den värsta kvalitén en tjej kan ha. Det här med att man skulle ta bort kroppshår på kvinnor började i 1910, då man började ha kortärmade klänningar, då ville ett rakhyvelsföretag utöka marknaden, så de gjorde en reklam som basically sa ’om du inte rakar dig, är du inte vacker’. Våra ideal om hur kvinnor ska ’vara’ helt rakade är alltså uppbyggda på ett stort koncept som var till för att tjäna pengar. Vi har blivit hjärntvättade av folk som vill sälja en jävla rakhyvel. Men jag rakar mig fortfarande. Jag känner mig tryckt av samhället som säger att jag ’måste’ göra det. Det skulle vara mycket enklare att inte behöva kliva upp och raka sig varannan morgon på sommaren. Och sånt här gör det inte enklare. Förstår inte dem här människorna att det är lika naturligt som min lilltå? Man har armhår och helt plötsligt är alla ens bra egenskaper bortblåsta med vinden. Som du sa, jag tror inte de här killarna vet vad kärlek är.

  Jag vet inte ens varför jag kommenterar, men jag är också arg. Jag ville få ut det, haha.

  Din blogg är fantastisk, vare sig det gäller dina åsikter eller dina fotografier eller allt annat. Fortsätt skriva, jag ser fram emot dina kommande inlägg. Tack för att du existerar <3

  1. Tack så mycket för din kommentar! Så klok och tack för länken till videon. Tack för att DU existerar och gjorde min dag med din kommentar! Vi ska inte behöva förändra oss för att hitta kärleken. Vi ska vara oss själva för att hitta den sanna.
   Tack så mycket! <3

Leave a Reply