Någonstans vid en sjö

Det finns en ö. Den finns i Västerås ute på landet, i mälaren. Den är fin. Dess namn är Tidö-Lindö.
Sjö och land
Den har varit där så länge jag minns. Det är inte så konstigt faktiskt, då öar inte flyttar på sig. Varenada sommar har jag varit här. Både som en liten knatte som sprang runt, och pratade, eller nu när jag är äldre.

För mig är det inte sommar förränns man är här. Där borta finns det en brygga. Där brukar jag och min bror fiska. Om vi får en stor abborre brukar den bli middag, och om vi har tur får vi gädda.
Vid samma brygga kan man bada. Ibland är det riktigt kallt och stegen kan var lite aljig och hal. Men på sommaren, då är det 22 grader i den sjön.

Lite längre bort finns det en strand. Brevid lekparken. Där brukar nästan alla som bor på ön vara. Och leka i sanden, kasta macka eller ta ett dopp. Men när det är mycket folk finns det en liten kiosk.
Brygga uppe på stranden

Det är på den här ön som jag har mina flesta sommarminnen. Här som jag år efter år firar midsommar och även lekt i snön vid en kallare årstid. Det är här so Valborg eller julafton Brukar firas varannat år.

Idag var jag vid stranden. Jag tänkte tillbaka på sommrarna som spenderats med att sitta och spela kort med morfar, baka med mormor och fiska med min bror. Åka in till stan med mamma och önska bort åskan samtidigt som jag kramar pappa. Sen har jag lekt med samma leksaker som min ena kusin leker med idag ( den andra är lite för liten för att leka med hink och spade).
Men jag kommer ihåg dessa sommrar.

Och så kommer jag minnas fiskmåsarna. Som flög.högt. Och fångade fisk som ingen annan.Fåglar

Leave a Reply